Sasa ZORIC
(FC Baltimore, United States)

Datum Rodjenja: 02.09.1974
Mesto Rodjenja: Gornji Milanovac.
Pozicija: Odbrana.
Prosli Timovi: Crvena Zvezda Beograd, Obilic Beograd, FC Baltimore.

Prelazni rok nije ni poceo, a na Vracaru zadovljno trljaju ruke. Prvo pojacanje je stiglo iz Amerike - u Obilic se vratio Sasa Zoric, nekadasnji kapiten.

- Mogao sam ostati u Americi koliko hocu, igrao sam na smenu po sest meseci mali i veliki fudbal. Igrao sam mali fudbal za Baltimor, veliki za Hersi koji je udaljen sat i po voznje. Jos uvek je fudbal na parketu atraktivniji za Amerikance i dvorane su pune - prica momak koji je sa brojem "dva" i trakom na ruci ostao upamcen kao borac kome nema ravna.

Cim je preleteo "baru", javio se - kome bi drugom - svojim "vitezovima".

- Kada sam se cuo sa predsednikom Raznatovicem, resio sam da ostanem. Razgovor je trajao pet minuta, sad cekam prelazni rok da zvanicno potpisem ugovor. Receno mi je da sam potreban Obilicu za Ligu sampiona i ko bi mogao da pozeli veci motiv od toga!

Obilic nakad i sad?

- Za dve godine koliko sam odsustvovao izmenilo se mnogo. Sve izgleda ozbiljnije i profesionalnije, uostalom, Obilic je prvak Jugoslavije! Jedva cekam da zaigram i steknem poverenje trenera Okuke.

U ekipi je zatekao nekoliko saigraca iz svog vremena.

- Ostali su Zivkovic, Grozdic, Novic i Sarac, ostale upoznajem i vidim da su pravi momci i igraci. Presrecan sam sto sam se vratio.

Sasa Zoric je Zvezdino dete, ali je ime i afirmaciju stekao na Vracaru.

- Ne volim prosek, kao ni Obilic. Zelim novi trofej, jer prosle godine nisam ucestvovao u njegovom osvajanju.