Spanija - Spain

Portugalska liga najlepse je predstavljena na Infordesporto Online-u. Prezentacija sadrzi sve sto jedna fudbalska prezentacija i treba da sadrzi, jedino sto ponekad ume da bude jako spora. Zato samo napred, ali uzdrzano, i sa puno strpljenja.

Italijani, klasicno, mirno i dostojanstveno prezentuju svoju ligu sa svim potrebnim informacijama jednom ljubitelju fudbala. Odlicno. Tipicno. Italijanski (jos kad bih smo ih razbili u fudbalu).

Sve o nemackom fudbalu moze se procitati u Kickeru. Po mom misljenju najkompletniji pregled jedne inostrane fudbalske lige (zato sam im i trazio ekskluzivan prevod na srpski jezik).

I konacno gde otici za pregled engleskog fudbala nego u (vidi dole).

Holandija - Netherland


Nevaspitani Francuzi za sada nemaju ni jednu prezentaciju njihove lige tako da mi posteni ljudi moramo da se zadovoljavamo sitnicima od kojih je za sada najbolja Le Monde: Les sports du Monde

Od domacih novina, za ljubitelje sporta izbor je vrlo mrsav. Sportski Zurnal i Sport svoje stranice nemaju (mada je Zurnal kao pod konstrukcijom poslednje tri godine), tako da za sve sportske informacije covek moze samo da se pouzda u ono sto nam nude Vecernje Novosti i Dnevni Telegraf OnLine.

Od domacih klubova odlicna prezentacija Crvene Zvezde. Jedina mana je sto prezentacija, eto tako, stoji godinama dok se nesto ne promeni, pa tako nema informacija o novoj zvezdinoj zvezdi - brazilcu Gibi (smesno). Od ostalih klubova Partizan ima nekoliko stranica (bas kao i Crvena Zvezda) i to jednu lepo zamisljenu - F. K. Partizan (koju nisam dugo vremena imao prilike da vidim, ali izgleda da su se momci ovoga puta zaista potrudili. Pa kad vec njihov tim ni nasta ne lici, onda da bar imaju nesto sa cime ce da se hvale) i ostale amaterske (poput moje) - koje ne zasluzuje da se nadju na listi mojih linkova. Ono sto zasluzuje pohvalu je prezentacija novosadskog treceligasa - ekipe Kabela.

Navijaci Crvene Zvezde - popularne Delije (momci sa crveno-belim kapicama) zasluzuju pohvalu za njihovu prezentaciju (jer i ja, eto, navijam za Crvenu Zvezdu). I konacno poslednja dva linka koja zasluzuju da se nadju u mojoj sportskoj kolekciji su nezavistna (pretpostavljam) prezentacija o jugoslovenskom sportu - jednostavno nazvana Sport i sportske vesti agencije MS-AS (svaka im cast i ako bre niko ni da mi malkice pomogne oko neophodnih mi informacija u vezi sa Obilicem).


Za ljubitelje kosarke fenomenalno je uradjena prezentacija

(slobodno kliknite), sa sastavima svih timova, detaljno uradjenim statistickim podacima i slicno. Svaka cast Saperu, sto se mene tice kome se ne svidja da igra u Jugoslovenkoj ligi moze slobodno da ide i da formira svoju opstinsku ligu (aludiram na Buducnost iz Podgorice).

Ako vam to nije dovoljno, onda evo vam svi moguci

pa se slobodno zanimajte do kasno u noc.