Nenad GROZDIC
(29 utakmica / 4 gola)

Datum Rodjenja: 03.02.1974.
Mesto Rodjenja: Kucevo.
Visina: 167 cm
Tezina: 73 kg
Prosli Timovi: Zvizd Kucevo, FK Majdanpek, Rudar Kostolac.
Pozicija: Sredina.
Reprezentacija: "A" reprezentacija - 1 utak. (Argentina 1:3, Feb. 24).
Trenutna Trzisna Cena: 10.000.000 DEM

U Obilicu nema, kako mi to volimo da kazemo, velikih zvezda, ali u cvrstoj kolektivnoj igri, gde je sve podredjeno timu i gde svako "ostavi srce" na terenu, uvek zapadne za oko i neki pojedinac. U ovom slucaju, izuzetan ucinak dva igraca, Zorana Rankovica i Nenada Grozdica, "zapao je za oko" nikom drugom nego selektoru reprezentacije Jugoslavije Slobodanu Santracu. Poziv za, ovog puta, "B" selekciju i put u Baskiju veliko je priznanje kako za njih tako i za Obilic. Posle dugogodisnjeg lomatanja po nizim ligama, Nenad Grozdic, je usao u krug srecnika koji su stajali mirno na terenu u "plavom" dresu i slusali intoniranje nacionalne himne. Ali da krenemo od pocetka...

- U rodnom Kucevu sam zavoleo fudbal i poceo da treniram, kao i vecina mojih drugova, u lokalnom klubu. Kada sam krenuo u srednju skolu, promenio sam sredinu, samim tim i ekipu. Posle godinu dana u omladincima Majdanpeka, presao sam u prvi tim, tada treceligasa Istoka citave Jugoslavije. Tri godine sam proveo tamo, zatim otisao u vojsku i nakon nje vratio se - kuci, u Kucevo. Odradio sam tu sest meseci, a pozivi su stizali sa raznih strana. Izmedju ostalih, zvali su me ljudi iz Sartida, Radnickog iz Kragujevca, ali sam se ipak odlucio za Rudar iz Kostolca. Znaci, takodje u trecoj ligi, proveo sam jos sezonu i po.

Presudnu ulogu za nastavak karijere odigrao je u tom periodu Stojan Novakovic. Poziv koji se ne odbija - Obilic.

- Dogovorili smo se za minut, Prva liga je prava liga. Izborio sam se za mesto u timu kod tadasnjeg trenera Branka Radovica. Imali smo sjajnu ekipu, prosetali smo se kroz Prvu "B" ligu i nadmocno usli u elitu.

O silnim uspesima, kako sam priznaje, nije mogao ni da sanja.

- Zaista se nismo nadali, izmedju ostalog i da cemo biti prvi na kraju jesenjeg dela sezone. Znali smo da mozemo u vrh, ali ovo... Sve je preko ocekivanja, kako nas, tako i celokupne fudbalske javnosti.

Postali ste "specijalisti" i za Kup.

- I ove sezone u Kupu odlicno guramo. Bice tesko u finalu, ali tako i mora da bude.

Kljuc uspeha Obilica?

- Kljuc uspeha je u rukama predsednika Zeljka Raznatovica,. On nam je usadio pobednicki mentalitet, trazi od nas da sve pobedjujemo i mi to i cinimo. Takodje, u ekipi vlada veliko drugarstvo, a svi znamo da se samo zestokim radom i disciplinom moze nesto i postici.

Ocekuje vas finis sezone. Da li Obilic moze da nastavi u istom ritmu i "ujedini" titule?

- Iz kluba niko od standardnih igraca nije otisao, a stiglo je i nekoliko pojacanja, doduse iz manjih sredina. Optimista sam, verujem da cemo osvojiti bar jedan trofej.

Kao kruna tvoje dosadasnje karijere, stigao je poziv u reprezentaciju.

- To je za mene velika cast i obaveza. Svestan sam da sam sve to zasluzio radom i zalaganjem. Takodje, nikada, kao u Baskiji, nisam igrao pred toliko publike. Veoma mi je drago sto sam bio u ekipi izmedju ostalih sa Vladanom Lukicem, ali bice. nadam se, jos prilike.

Da li razmisljas o eventualnom putovanju u Francusku, na Svetsko prvenstvo?

- Moje eventualno putovanje sa reprezentacijom na SP zavisi prvenstveno od uspeha Obilica. Ukoliko osvojimo bar jedan trofej, postoje velike sanse da neko iz Obilica krene u Francusku.

Prvi trener.

- Voleo bih da pomenem svog prvog trenera u Majdanpeku, Nikolu Paska. Njemu najvise dugujem za dosadasnju karijeru. Moram da naglasim da sam uvek dobro saradjivao sa trenerima, pa je i sada tako, sa Okukom.